<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2357073515702091952\x26blogName\x3dCik+Lynn\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://lynnrazif.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lynnrazif.blogspot.com/\x26vt\x3d5252543036622179994', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 photo JOKLI_zps6vu0ogie.png





Kikis Tulisan I
Tuesday, 10 February 2015 by Cik Lynn

Assalamualaikum, sisters. And braders too.

Kikis tulisan sepi di sini barangkali tidak ayun diri ini jauh mana tapi shiapa tahu;

Shiapa tahu kalau kalau diri ini tiup laju buaian orang orang sekeliling orbit diri ini.
-LynnRazif.

Cacak jari dekat sini bukan senang tau. Bukan main sedap dodoi dunia. Tapi sebelum jauh masuk simpang highway sesat masuk jalan kampung tempuh balik tol lima enam bijik sampai naik asma kad pegang&pergi kau, this image-less post will be a very.....very....tak ada akar. No roots to what I'm actually trying to tell. Hanya secubit galaksi yang semuanya dijentik jauh dari orbit. Haaaaa gitu.

Untuk tulang usang yang aku gigih kejutkan hari hari lihat dunia dengan izin Dia, dengan apa yang Dia hadiahkan aku, aku tahu, aku kena belajar tiap satu benda yang Dia cuba himpitkan.

Bayangkan aku tepi corner dinding dunia, tapi jangan la rupa juon en. Kau baik sikit bayang. Bayang kan eh bayangkan, aku perhati semua dunia keliling aku bergerak ikut nature memasing. Semua dunia as in, mak kau ada dunia dia, adik lelaki kau ada dunia dia, jiran sebelah kau ada dunia dia, kau naik teksi..pakcik teksi tu pun ada dunia dia. Jadi semua itu dunia. Eh lupa, boyfriend kau pun ada dunia dia jugak. Jangan hingat dia dunia kau, kau dunia dia. Cenggitu pulak. Mana blehhhhhh.

So, untuk jadi saksi corner dinding dunia, aku rasa kecik. With so many people around me ada punya laaaa banyak connectionssssss. Connection bukan internet eh. Connection as in sahabats ya hanana ya habibi. Dari kau punya kakak punya kawan tu sebenarnya sepupu sepapat bestfren kau tetiba jadi biras pastu tetiba jadi jiran kau pastu tetiba pulak mak dia kawan sekolah mak kau punya la jauh travel pastu kawen pulak dengan mat salleh pastu dapat omputeh. Pastu omputeh tu pulak sebenarnya crush jiran kanan kau dulu. Hamek kau, terus sinetron endon. Kau paham tak ?

And through all the connections, dunia dunia tersebut penuh dengan kawan kawan rapat. Dia macam yimpang sikek tapi nak bagi tahu yang dorang ada ramai kawan tu je. KAHKAHKAH.

Dan untuk penonton leka penjuru dinding dunia;
Aku punya kawan boleh kira guna soploh jari. Untuk aku si penonton yang kekok dengan dunia dunia lain, kepingin untuk punya kawan baik yang lahirnya sama hati, yang nyanyi nya sama sengau, yang tidur nya sama dengkur soprano. Lagi aku kekok bila berlitup labuh, untuk dekat berkawan dengan kawan lelaki...berapa kali khatam zikir taknak tak tahu la. Rasa ingin itu ada, rasa mahu berkawan ramai itu ada. Macam dunia lain. Barangkali bukan apa yang Dia mahu. Barangkali, untuk aku dilantik sebagai penonton penjuru dunia itu akan lebih melindungi dunia aku dari sebarang sakit jiwa dunia.

Barangkali untuk; hanya simpan aku menjadi dunia bakal suami ku esok lusa.

InsyaaAllah.
Doa yang baik baik selalu ❤️





 photo sadx_zpsal7meqfg.png


currently online