<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2357073515702091952\x26blogName\x3dCik+Lynn\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://lynnrazif.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://lynnrazif.blogspot.com/\x26vt\x3d5252543036622179994', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 photo JOKLI_zps6vu0ogie.png





Dan Hai,
Sunday, 28 June 2015 by Cik Lynn


Sengih sengih kejap. Assalamualaikum everyone and Happy fasting weeeeee ! Kemain lama betul tak usik sini, kureng inspiration gitu. Dah kurang inspiration, pemaleh pulak tu, takda modal lagi haaa. Kira macam dah marathon 240 episod jauh drama la senang cerita. Addressing myself (gitchew) as Cik Lynn again here- so much to tell sampai rasa give up. Boleh tak cenggitu.





Akhirnya graduate untuk diploma, Alhamdullilah. Kuis kuis jugak nak pergi konvokesyen sebab kena bayar 300++ dekat msu. Fikir fikir taknak pergi, buat habih duit bapak hang untuk nek pentas ambik gambo je. Ish. Sebagai anak yang comel, semesti nya Cik Lynn berdolak dalih taknak pergi ke konvo. Tapi this two men, ayah and Abdul kipas kipas Cik Lynn suruh pergi. Rasa kesian pun ada sebab kena bayarkan sob sob sob. Allah kasi jalan untuk sambung degree, dapat anugerah pelajar terbaik dan dapat biasiswa untuk sambung belajar ! weeeeeee, duduk berzikir Alhamdullilah banyak kali sampai kering airliur huahuahuahua




In between bulan bulan Cik Lynn invisible, dia pergi food hunting everywhere dan ikut Abdul buat kerja dan jadi driver mak ke Tesco every weekend dan driver untuk ambik si Ain dekat Palam dan buat assignment dan buat projek dan masuk degree dan so on.



So I ended up as a fluffy not-so-cute cubit-able panda with a rabbit tooth. Bunyik dia hamek kau.

My pimples and hormones are still (until now) in a mess state. Tak flawless tak apa, janji happy. That cliché tagline your friends tell….haih. But still, Alhamdullilah, kalau nak compare dengan tahun 2013-2014 memang muka tu macam jalan lopak batu gunung berapi kasar macam kertas pasir koyak. Haaaa ngilu dia hahaha.




So basically how I look dalam tahun 2013-2014. Dari apa yang kau dapat dari orang yang kurang confident adalah ‘tak nak keluar rumah’ ‘pakai apa pun tak cantik’ ‘stress la tengok muka taknak jumpa orang’ dan segerombolan puak beliau. (on what I felt too, sob sob sob T.T) sampai terbakar kulit mak, deknon. haih.



Cleanser-hopping from various Olay products, Safi, Garnier, St Ives, WonderGlow, SNE, traditional bedak sejuk, back to Olay, Clean and Clear, Oxy, Clinelle, various creams and sunblocks, even pharmacy pimple-control punya ubat and the list go on….(sigh) apa yang dapat adalah hakisan kulit sensitive sampai one whole muka jadi merah. From bulan to kacang merah. Ha ha ha ha. Not fanneh, guys.



To be extremely normal, masih ada ruam dan kesan jerawat yang sangattttt banyak, janji. tak flawless, but hey, im still happy with my loved one hihihi




What I learnt sepanjang tempoh muka kawah bulan dan kacang merah, people still give loves to you and attention to you no matter how you look IF you still have your confidence to smile and laugh. People will automatically adore you. Tak pernah ke kau sendiri rasa “walaupun dia tak cantik debom mana, dah lah rendah tambah pulak muka cikebom macam tu, pakai pun baju kurong 39 ringgit tesco punya, dia still, masihhhhh nampak cantik, aura dia wowwww.”

Cantik itu datang dari keyakinan yang kita ada, ladies. Be You. (note to myself too)

Dannnnnnn, I am 21 years old…..(so what about it kan, tetiba..) I scrolled through instagram everyday and I noticed how gegirls nowadays nampak begitu matured in a good way dan cantik. Jelly sungguh ye dak ? How I wish I have their fashion sense sob sob sob. My fashion interest stuck hanya di dalam kepala. Hahahahahhahahahahha. Imaaaagination, remember ? well, at least I have something to begin with. Kalau kau pacak mesin ATM dalam rumah Cik Lynn, semua beres, nyet.


So……yes, masih lagi lost how to blog like I used to. Broken English, I dung keh ! hahahahhahaha this will do kan ?

Selamat berpuasa, everyone hihihi

Labels: , , , ,






 photo sadx_zpsal7meqfg.png


currently online